torsdag 30 oktober 2008

Paus

Idag hade jag en väldigt trevlig stund med en vän. Vi träffades inte så länge, åt en enkel middag och pratade om livet. Det var väldigt mysigt. Vi har inte umgåtts på länge, men nyligen tagit upp kontaken, vilket känns härligt och bra. Umgicks otroligt mycket för några år sedan, gled isär, men har nu hittat tillbaka till varandra. Ibland behöver man en paus för att förstå sig på varandra helt enkelt. I detta fall ledde det bara till det bättre.

Inspiration


May I introduce

Sådär ja, nu har jag hittat min vinterskor. Mycket praktiska, bekväma och gångvänliga. Nej inte direkt kankse. Men lite bekväma och mycket snygga. Och såklart Acne.

onsdag 29 oktober 2008

Ashley-snygg

Såklart är Ashley Olsen avslappnat snygg.

Inte nu

Kan inte någon ge mig en resa nu. En lugn, varm plats med en massa energi. Just nu känner jag mig trött, väldigt trött. Har liksom ingen ork och vet inte vart jag ska hitta den. Är trött både fysiskt och psykiskt. Håret känns konstigt och torrt. Hyn är blek, grå och torr och det mesta känns som det är i obalans. Kan inte hitta mig själv. Känner inte igen mig själv, är van att orka. Men gör inte de just nu.

fredag 17 oktober 2008

Helmut Newton


En slösa

När man var mindre diskuterade man om man var en spara eller slösa. Jag är definitivt en slösa-person. Kan inte hålla i mina pengar. Älskar ytliga saker! Saker som kan förändra en, saker som kan göra en glad och på bra humör. Kan faktiskt skämmas över att ytliga saker faktsikt är så pass viktigt för mig. Blir glad av att omges av fina saker. Att köpa nya kläder kan skapa en slags glädje och välbefinnande. Att se bra ut och trivas i det man har på sig kan skapa en slags trygghet. För mig är dessa delar mycket viktiga. Det är helt enkelt en strävan efter ett tillstånd av välbefinnande som jag föröker uppnå. Kanske dock inte är rätt väg, men på något sätt trivs jag med att omges och tänka på ytliga saker. Det är en del av mig vilket ibland kan få mig at stanna upp och tänka till. Är jag onormal, är jag konstig? Eller är det en väg som passar mig att gå för att hitta mig själv?

onsdag 15 oktober 2008

Mens blazer

Älskar den här stora herriga kavajen. Som i sin pastelliga färg samtidigt blir väldigt feminin.

måndag 13 oktober 2008

Fresh

Cool och fräsch tjej!
Sitter och drömmer mig bort och försöker klura ut hur jag vill ha det inrett i mitt hem. Eftersom jag längtar så efter att flytta så är det här en av mina sysselsättningar så länge. Inte för att det är svårt på något sätt, jag vet i princip vilken stil jag vill ha och vad jag tycker om. Men att ena det i ett hem, som troligtvis inte kommer att vara alltför stort är svårare. Vill få plats med allt. Med alla fina lampor jag sett och alla små detaljer som jag tycker om. Jag tycker att det är viktigt med inredning och att den speglar min stil. Inredning är faktiskt minst lika kul som mode. Var lite inne på den banan innan jag beslutade mig för satsa på ett jobb inom mode. Mitt val känns rätt, men därför får inredning bli min fritidssyssla helt enkelt.

My inspiration




Har skrivit om henne tidigare, men jag måste bara nämna henne igen. Taylor Tomasi är helt fantastisk. Hon arbetar på Teen Vouge och hennes stil är alltid inspirerande och intressant. Hon bär upp det mesta och är väldigt vacker. Hittade dessa bilder på garance doré idag och blev mycket nöjd. Inte nog med att man allt som oftast hittar urfina bilder där så var dessa en klass för sig. Jag är inspirerad helt enkelt!



torsdag 9 oktober 2008

Snyggt helt enkelt!


onsdag 8 oktober 2008

Navy mission

Mitt mission just nu är att hitta en marinblå vinterkappa. Är så sugen på att skaffa mig just en djupt mörkblå, helst i ull. Har alltför många svarta och en marin skulle vara helt perfekt och saknas i min garderob. Jag har alltså skäl nog att köpa en, enligt mig. Eftersom jag gillar att matcha alla mina svarta sjalar, byxor och skor med marit, även om många tycker att det är big no no.

Black is still black

Svart är alltid svart. Snyggt, lättburet och oftast det natuliga valet. Kan vara kul med omväxling, men svart är alltid ett säkert kort. Så snyggt med även svart lack. På rätt person och på rätt naglar. Dem får absolut inte vara en milimeter för långa. Då blev det genast osnyggt!

Pants

Hade på mig ett par liknande sånna här byxor igår. Det blev succé. Gillades av många och faktum är jag kände mig väldigt fin i dem också. Väldigt bekväma är ju också ett plus. Får nog bli mina favoriter för en tid framöver, som ett komplement till de smala svarta jag använde jämt.

tisdag 7 oktober 2008

perfect autumn skin

Om man hade den här hyn hade man varit glad. Det sämsta med hösten. Brännan har för flera, flera veckor sedan försvunnit totalt, läpparna börjar bli nariga, huden torr och som grädde på moset har man dålig hy. Toppen! Men nu kan det väl bara bli bättre i allafall. Det är positivt! Ska köpa en ny wonder-peeling som en bra start.

afternoon surprise

Idag fick jag en underbar överraskning efter lunchen. En mycket nära och fin person kom förbi mitt jobb och överraskade med en stor kardemummabulle och en urgod smoothie (som tydligen hette bikini). Detta för att jag skulle överleva eftemiddagen. Det var de snällaste någon gjort på länge. Fin gest av en fin person!

måndag 6 oktober 2008

bara för att

Hittade de absolut finaste herrskorna idag. Ett par ljust bruna skinn-boots från Acne i strl. 46, med klack. Dem var så fina, så fina och så bra pris. Outletpris. Ville lägga vantarna på dem och ställa dem i garderoben för att sedan ta fram dem och ge dem som en liten present till kommande betydelsefulla person, som då förhoppningsvis då skulle ha skostorlek 46. En inte alltför vanlig storlek. Troligtvis också därför dessa godingar fortfarande stod kvar.
Men eftersom man normalt inte köper skor bara för att ha ifall att, så hoppas jag att någon av mina vänners karlar har den goda smaken att slå till.

soho

Har sjuk New York längtan. Vill dit nu, nu, nu. Var lite mer än ett år sen jag var där sist och jag har en bestämd uppfattning om att New York är en plats man bör besöka minst en gång per år. Om detta var verklighet skulle jag vara mycket nöjd. Strosa runt i mysiga soho och bara andas in luften.

Bad hairday

...everyday! Mitt hår är ångest. Hatar att gå till frisören. Spelar ingen roll till vem jag går, hur mycket/lite jag klipper. Aldrig blir jag nöjd. Besöket inträffar alltid på fel dag. En dag då håret känns helt ok och man istället bara blir missnöjd efter sitt besök. Och efter varje gång jag har klippt mig bestämmer jag mig för att det inte ska dröja alltför lång tid till nästa besök eftersom det alltid resulterar i att frisören måste övertala mig om att klippa minste en decimeter på grund av att topparna är såå slitna. Jaja, nu måste jag i allafall boka en tid och få bort de slitna topparna och ha i lite mörkare färg. En mindre makeover för min del, eftersom jag inte brukar göra något speciellt med mitt hår.

simple and stunning

Enkelt kan ibland vara tillräckligt snyggt!

Fin

Har precis träffat min absolut finaste! Någon som betyder mycket, mycket för mig. Mer än någon kan förstå.

söndag 5 oktober 2008

snyggsnyggsnygg


Christy Turlington

Tycker jag är en utav de vackraste kvinnorna.

Nyans

Älskar det här håret. Såhär skulle jag vilja se ut om jag var blond!

söndag


Regn, regn och åter regn. Från att man vaknar tills att man kryper ner under täcket igen. Höst på riktgt alltså! Har haft en seg dag idag, inte gjort så mycket vettigt alls. Haft ont i kroppen och varit trött och därför tagit det väldigt lugnt. Erkänt för mig själv att jag inte känner mig helt frisk. Något som inte hör till vanligheten för mig. Brukar förtränga in i det sista att jag inte är helt på topp. Men idag var det ganska skönt faktiskt!

fredag 3 oktober 2008

Ett litet break

Hade en helt underbar lunch med en underbar människa idag. Den var effektiv men gav så mycket energi, som alltid när vi ses. Om man kunde skulle jag velat frysa tiden precis i det ögonblick när vi stod och drack kaffe i den varma solen. Ville helst fortsätta dagen med att vara ledig och bara umgås. Men väl tillbaka på jobbet inser jag att jag har ett utav de absolut bästa jobben man kan ha. Där är jag lyckligt lottad. Har roliga och helt underbara arbetsuppgifter, urhärliga kollegor och ett litet plus att slippa söndagsångesten.

En bild som gör en glad

Garance doré

Inspirerad


Stella, lovely Stella








Mina favoriter från Stella McCartney visningen.

onsdag 1 oktober 2008

Hur snygg?

Svar: så sjukt snygg!